Toto je archiv stránek z let 2000—2016. Rádi vás uvidíme i na našem novém webu www.kultura.slansko.cz

Nacházíte se zde:  Kultura Slaný a Slánsko > Kulturní akce > Přemyslovská divadelní orba 2007


Přemyslovská divadelní orba 2007

PřeDivO podruhé, tentokrát ve Slaném — představení v městském divadle v září 2007

Publikováno 13. 8. 2007 | Napsal , Kulturní zařízení města Slaného

Přemyslovská divadelní orba (repro: www.premyslovci.slansko.cz)

Přemyslovská divadelní orba (repro: www.premyslovci.slansko.cz)

Druhý ročník festivalu divadla, hudby a vůbec kumštu Přemyslovská divadelní orba, čili PřeDivO. Většina představení se uskuteční v Městském divadle Slaný a v Dividýlku.

Přemyslovská divadelní orba podruhé, tentokrát ve Slaném. Před rokem se koncem září (2006) uskutečnil na Holém vrchu na pomezí Roztok a Únětic první ročník festivalu divadla, hudby a vůbec kumštu Přemyslovská divadelní orba – čili PřeDivO. K vidění a slyšení bylo 19 divadelních představení, 7 vystoupení hudebních skupin, 7 dílen pro malé i velké a také mírně recesistický přemyslovský závod v orbě družstev. Počet diváků hodně převýšil tisícovku, pořadatelská služba fungovala bez problémů a středočeský hejtman Petr Bendl určitě nemusel litovat, že nad festivalem převzal záštitu.

Tradice byla založena a sluší se v ní pokračovat. Festival je koncipován jako putovní, bude se rok od roku stěhovat po území „Přemyslovců“, tedy po oblasti, v níž působí regionální sdružení (MAS) Přemyslovské střední Čechy. A protože centrem tohoto sdružení je Slaný, patnáctitisícové město s diváckým zázemím a divadelní tradicí, padla logicky volba místa druhého ročníku festivalu na něj. Královské město Slaný se stalo po vzájemné dohodě spolupořadatelem, Středočeský kraj přispěl ze svého dotačního fondu – a tak se čeká už jen na diváky.

Co jim PřeDivO v týdnu od 21. do 27. září nabídne, najdete na připojeném letáku [PDF]. Většina představení se uskuteční v Městském divadle Slaný a v Dividýlku, komorní orchestr pozve posluchače do kaple Zasnoubení Panny Marie v bývalé piaristické koleji a druhý koncert (smíšený sbor Byzantion) vystoupí v obnoveném kostele sv. Jakuba v Lidicích u Otrub.

Za pořadatele vás zvou Vladimír Vytiska, předseda sdružení MAS Přemyslovské střední Čechy a Pavel Bartoníček, zastupující v tomto sdružení Královské město Slaný.

Na začátek stránky

Z programu PřeDivA 2007

Představení v Městském divadle ve Slaném

Pátek 21. září 2007 v 19.30
MADEMOISELLE MALINOVÁ

Autorské sólové představení Anny Polívkové, založené na kombinaci pohybového divadla a pantomimy. Příběh Marie Malinové sledujeme prostřednictvím malé Adélky. Její fantazie je natolik silná, že jí dává možnost uniknout z reality nemocničního pokoje. Dva životy se protnou v dětské hře.

Sobota 22. září 2007 v 15.00
KRÁSKA A ZVÍŘE

Poetická pohádka Františka Hrubína na starofrancouzké motivy o tom, že každá milující bytost má moc učinit krásným a milým toho koho miluje. Hraje 1. Neratovická divadelní společnost. Více o pohádce Kráska a zvíře.

Sobota 22. září 2007 v 19.30
TRACYHO TYGR

Americkou kultovní novelu Williama Saroyana divákům připomene repríza úspěšné inscenace studentského divadelního souboru Gymnázia Slaný. Režie Michaela Chrapová.

Půvabný příběh Thomase Tracyho, newyorského mladíka, ke kterému se jednoho dne připojí jako stálý společník tygr, na něhož mladík už od dětství čeká, aby v něm probudil lásku k dívce Lauře a naučil ho dalším důležitým věcem, jež potřebuje mladík ke své proměně v muže.

Neděle 23. září 2007 v 19.30
BESÍDKA DIVADLA SKLEP 2007

Pásmo zbrusu nových scének, skečů, písní a tanců oblíbené z divadla Sklep, Praha. Více o hře Besídka 2007.

Čtvrtek 27. září 2007 v 19.30
PRVNÍ SLÁNSKÝ KABARET

Premiéra estrády Slánské scény. Hrají: J. Fanta, J. Jelínek, A. Šittová, M. Podhajská, K. Vidimský, P. Kekrtová a spousta dalších. Režie: J. Chodora.

Na začátek stránky

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (dosud nehodnoceno)
Loading...Loading...

Témata: , , , , , , , , , , , , | všechna témata »

Tento příspěvek byl publikován dne 13. 8. 2007 (pondělí) v 18.05 v rubrice Kulturní akce. Komentáře jsou uzavřeny.

Vydávají Kulturní zařízení města Slaného
Úvodní stránka: www.kultura.slansko.cz
Copyright © Královské město Slaný 2000—2024

Královské město Slaný

 

Komentáře jsou uzavřeny.