Toto je archiv stránek z let 2000—2016. Rádi vás uvidíme i na našem novém webu www.kultura.slansko.cz

Nacházíte se zde:  Kultura Slaný a Slánsko > Novinky, stručné zprávy a komentáře > Vedení města jednalo ohledně zachování „Zámečku“ v parku Benar


Vedení města jednalo ohledně zachování „Zámečku“ v parku Benar

Publikováno 5. 8. 2015 | Napsal , Kulturní zařízení města Slaného

Dne 3. srpna 2015 se v 15 hodin uskutečnila plánovaná schůzka mezi vedením města Slaný a vedením společnosti F&S Slaný s.r.o. ohledně zachování „Zámečku“ v parku Benar. Budoucnost objektu je nyní závislá na výsledku rozhodnutí Ministerstva kultury, kam byla podána žádost o prohlášení budovy za kulturní památku.

Za město Slaný se jednání zúčastnili starosta Ing. Zálom, místostarosta Ing. Grohmann, z odboru správy majetku paní Bednaříková a tajemník Městského úřadu Mgr. Herčík. Za společnost F&S Slaný s.r.o. byli přítomni jednatel společnosti pan Mustafa Türkmen a generální ředitelka Ing. Lenka Livorová.

Při jednání byl vedením města zdůrazněn zájem o zachování objektu „Zámečku“ v parku Benar a vlastník objektu byl zároveň seznámen s podanou žádostí Společnosti patriotů Slaný o.s. na prohlášení areálu Benar za kulturní památku, adresovanou na Ministerstvo kultury ČR. V reakci na tato sdělení jednatel společnosti pan Türkmen prohlásil, že pokud bude „Zámeček“ v parku Benar prohlášen za kulturní památku, zdrží se demolice tohoto objektu, tak jak mu stanoví příslušná zákonná opatření. Zároveň vyjádřil svou nespokojenost s vývojem šestiletého vyjednávání s městem Slaný. Současné vedení města zároveň informoval o možnosti odprodeje celého areálu Benar jinému investorovi.

Společnost F&S Slaný s.r.o má i tak nadále zájem o případnou uliční zástavbu do ul. K. H. Borovského v obdobných intencích, tak jak byla uvedená problematika projednávána na letošním dubnovém zasedání zastupitelstva, a to samozřejmě při zachování „Zámečku“ a parku Benar. Vedení města vnímá tuto alternativu jako nejreálnější, za předpokladu zachování „Zámečku“ a možné sanace areálu, který je v současnosti ve velmi „neutěšeném stavu“ a dále chátrá. Rovněž tak má současné vedení radnice zájem na zachování kontinuity jednání, deklarovaných v memorandu o spolupráci mezi městem a vlastníkem areálu Benar – společností F&S Slaný s.r.o., uzavřeném bývalým starostou RNDr. Rubíkem.

Obě strany v rámci jednání přislíbily vzájemnou další spolupráci při řešení celé problematiky.

Kontakt: Ing. Lucie Pohanková, referent pro vnější vztahy, 312 511 115, www.meuslany.cz

Tisková zpráva 4. 8. 2015
www.meuslany.cz/data/ke_stazeni/media/tz-benar002.pdf [PDF]

Na začátek stránky

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1 hlasů, hodnocení: 5,00 z 5)
Loading...Loading...

Tento příspěvek byl publikován dne 5. 8. 2015 (středa) v 13.41 v rubrice Novinky, stručné zprávy a komentáře. Komentáře jsou uzavřeny.

Vydávají Kulturní zařízení města Slaného
Úvodní stránka: www.kultura.slansko.cz
Copyright © Královské město Slaný 2000—2024

Královské město Slaný

 

Komentáře jsou uzavřeny.