Toto je archiv stránek z let 2000—2016. Rádi vás uvidíme i na našem novém webu www.kultura.slansko.cz

Nacházíte se zde:  Kultura Slaný a Slánsko > Články > Výstava fotografií Romana Kováře ml.


Výstava fotografií Romana Kováře ml.

Budova městského úřadu (u Velvarské brány) od 15. 11. 2010 do 28. 2. 2011

Publikováno 8. 11. 2010 | Napsal , Kulturní zařízení města Slaného

Motýl, Roman Kovář ml.
Motýl z kolekce fotografií © Romana Kováře ml.

Nejenom makrofotografie motýlů, ale i působivé horské scenérie a fotografické hrátky s vodou v lesních bystřinách můžete zhlédnout na další výstavě fotografií v galerii „Na schodišti“ v budově Městského úřadu Slaný (u Velvarské brány). Tentokrát své fotografie představí další ze slánských fotografů – Roman Kovář ml.

Roman Kovář ml. – fotograf amatér

Narodil jsem se ve Slaném v roce 1974 a nezačal jsem fotografovat ihned v kolébce. Až kolem osmého roku jsem dostal od rodičů první fotoaparát a zde by to asi mohlo začínat, ale nebylo tomu tak. Více mne zajímala kresba, pokoušel jsem se o malbu a přímo hltal knihy o malířích. Když jsem neuspěl u talentových zkoušek na VUT obor průmyslový design, tužku jsem zahodil a po čase se vrhl na fotografii. Vážně jsem se začal zabývat fotografií v roce 1998, tehdy s fotoaparátem Praktica na kinofilm, a dále pak pokračoval se značkou Canon. Dopouštěl jsem se samozřejmě začátečnických chyb, a proto hledal pomoc v literatuře a na Prague House of Photography pod vedením Mga. Ing. Miroslava Němečka.

V roce 2005 jsem vkročil do digitální doby a současně ještě zásoboval domácí ledničku filmy. Ty mi tam ostatně zůstaly do dnešních dnů, i když už fotím jen digitálně.

Roman Kovář ml. – portrét
Romana Kováře ml. na této fotografii určitě snadno poznáte…

Mimo podnikání v oboru software se zabývám ještě grafickým designem, nezřídka provádím fotomontáže a proto se ve své volné tvorbě snažím do fotografie nezasahovat. Když prostě počasí nevyjde, je to důvod příště se na stejné místo vrátit, podívat a zkusit znovu, protože na fotografii mám rád proces focení asi více než vysedávání u počítače a ladění jedniček a nul. Vracím se takto na stejná místa a nikdy se mi nestalo, že by fotografie byla stejná a to je na tom to krásné. Fotografie zaznamená jedinečný okamžik, který se nebude už nikdy opakovat. Nastavením expozice můžete objekt zmrazit tak, jak jej okem neuvidíte anebo naopak světlem malovat s dlouhým časem. Proto mě asi nejvíce přitahuje voda a objevování nových světů s makro objektivem.

Fotografie Romana Kováře ml.
Nastavením expozice můžete malovat s dlouhým časem…

Rád bych zde poděkoval za velikou toleranci mé rodině, kamarádům od fochu, se kterými společně vystavujeme pod názvem Polapené světlo a také městu Slaný za prostor, který nám amatérům poskytuje. Děkuji.

Na začátek stránky

Fotogalerie

Ukázka fotografií slánského fotografa Romana Kováře ml., které si můžete prohlédnout v galerii „Na schodišti“ v budově Městského úřadu Slaný – vedle Velvarské brány.

Všechny texty a fotografie na těchto stránkách jsou chráněny autorským právem. Texty, fotografie, videa a jejich části je dovoleno sdílet na sociálních sítích jen s výslovným uvedením zdroje a s odkazem něj. Použití materiálů přesahující rozah citace na vlastních stránkách je možné jen s výslovným souhlasem autorů nebo majitelů autorských práv.

Na začátek stránky

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (7 hlasů, hodnocení: 4,86 z 5)
Loading...Loading...

Témata: , , | všechna témata »

Tento příspěvek byl publikován dne 8. 11. 2010 (pondělí) v 13.35 v rubrice Články. Komentáře jsou uzavřeny.

Související články

Související odkazy

  • Nebyly nalezeny žádné související odkazy

Archiv rubriky Články

Všechny rubriky

Vydávají Kulturní zařízení města Slaného
Úvodní stránka: www.kultura.slansko.cz
Copyright © Královské město Slaný 2000—2024

Královské město Slaný

 

Komentáře jsou uzavřeny.